Едукативни портал Фонда за развој

Политика колачића

Колачићи су мале текстуалне збирке података (датотеке) који се приликом посете интернет страни шаљу на Ваш рачунар или мобилни уређај и којима се касније може приступити. Захваљујући колачићима види се шта интересује поједине посетиоце интернет стране, што помаже да се побољша употреба за све кориснике.
Користимо колачиће неопходне за функционисање интернет стране, односно оне који омогућавају да прегледате наше странице, колачиће за статистику посећености и унапређење перформанси интернет стране и колачиће за оглашавање.

Колачићи на интернет страни се такође користе за памћење сесије корисника сајта. Колачић је интерног типа, криптован је и податак не може бити искоришћен екстерно.
Ви имате могућност да изаберете да ли ћете прихватити колачиће који нису неопходни за функционисање наше интернет странице. Ми бисмо свакако ценили Вашу одлуку да прихватите све колачиће јер нам тиме помажете да интернет страницу ускладимо са интересовањима посетилаца. Такође, можете и накнадно да одбијете коришћење колачића изменом поставки у Вашем претраживачу. Могуће је да уколико то урадите нећете моћи да користите све функције ове интернет стране.
Наша интернет страна користи Гоогле аналитику (Гоогле Аналyтицс), услугу за веб аналитику коју пружа компанија Гоогле. Гоогле аналитика користи колачиће, односно текстуалне збирке података које поставља на Ваш уређај, да бисмо лакше анализирали како корисници употребљавају интернет страну.